pikequeen

Direktlänk till inlägg 2 juni 2017

PB tre gånger om, samma dag!

Jag har knappt hunnit med allt jag velat. Men jag fick en magiskt fiskehelg! På riktigt!


Fick kontakt med en uppe i Piteå runt gäddfisket. Så efter en massa messande så bestämde vi, lite hux flux, att det passade perfekt att komma upp förra helgen. Sagt o gjort, kattvakt och allt löste sig. Jag drog 23 mil, för att få lite nya fiskevatten och kanske lära mig lite nytt. Ja, för som gammal hästmänniska så lever jag efter meningen att man är aldrig fullärd för det finns alltid något att lära, av alla människor! Bara man är öppen för det.


Första kvällen gav lite små gäddor. 16 gäddor totalt och jag drog 4 st. Men jag fick ju gädda! Dubbelhugget var ju tvungen att dokumenteras.


 


Under kvällens gång fick Kimmo (som jag fiskade med) reda på att några vänner dragit lite större gädda. Så dagen efter åkte vi dit. Måste erkänna att jag inte hade så mycket större tilltro på att jag skulle dra gädda. Dagen örjade med att Kimmo drog två (eller tre) gäddor. Kände ju i kroppen att ja, det börjar som det gjort hela våren.


Då sa det smack!


 

Första gäddan vägdes in på 5.2 kg. Det innebar ett nytt (dokumenterat) Pb på spinn, direkt! Jag blev rätt så glad. Dagen fortsatte med massa hugg! Fick oräkneliga gäddor på mellan 3-5 kg. O nåra små som vi aldrig ens tog upp så klart. Vi kastar och jag njuter verkligen. För jag får fisk! Och det är en Pig shad jr som levererar! I grön-gult. Så lycklig!


Jag hade en till färg på pig. En rödaktig. Drog på den. O på andra kastet säger det, igen SMACK! På riktigt den här gången! 

   

Ännu ett nytt PB! En pigg liten madam som hoppade och rusade rätt bra. Vägdes in på 8.19 Så andra PB för den här dagen. 


Helt lyrisk tänker jag att även om det inte hugger mer idag, är jag världens lyckligaste. Men...det finns ju lite som stoppar med från att fiska. Så självklart fortsätter jag. Drar några till små gäddor, upp till 4 kg.


Byter till en monsterteez med knallgul tail. På ungefär 2-3 meters avstånd från båter kommer dagens tredje SMACK!!! Denna gång köndes det i hugget att det här var bättre. Men jag har svårt att tro det. Jag har ju redan dragit mer än jag drömt om. Det finn sliksom inte på kartan att det är ännu större nu. Jag drillar ett tag och gäddan är tung. Jag drar mera båten till gäddan än gäddan till båten! Rusningarna är stumma och hon sätter bara bredsidan till och jag får henen inte ur fläcken.


Väl landad i håven, syns det. Utan tvekan är ännu ett PB tagen för dagen! Så inte bara ett PB utan putsade TRE PB på samma dag!


 

Hon väger in på 9.67 kg!


Finns inte så mycket mer att säga! Jag lever länge på den här dagen! Kan inte tacka dig nog Kimmo Korpi för denna dagen. Men nu sätter jag målet på 10 och sen 12 kilo i år! 


Under dagen kom det faktiskt in tips vart jag skulle satsa på större vikter. Så min känsla är att nu har min gäddförbannelse brytits. I år är gäddfiskefebern igång.


Nästa lördag kommer Team PikeQueen för första gången delta i tävling. Då med Peder och Johan med i laget. Dessutom är PikeQueen med i Sommargäddan 2017, med Kimmo och Per som lagkamrater. Mer presentation kommer i helgen. Nu ska bilen besiktas och jag ska se om jag kan dra o meta lite gädda denna härliga fredag. 


Skitfiske på er!


Gädda · PB
 
ANNONS
 
Ingen bild

Kimmo Korpi

2 juni 2017 11:59

Kul att det gick så bra för oss.Tack för att du kom och körde den 23 mil långa resan.Känns som att man kan minnas denna fiskedag resten av livet.Finns mer vatten här uppe som jag kan guida.Säg bara till....om du vill 😉

Natali Luna PikeQueen Sundkvist

2 juni 2017 15:05

Fiske tackas ju sällan nej till. ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00


Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?   Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?   Har under en period kännt i...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se