pikequeen

Direktlänk till inlägg 8 juni 2017

Rekning inför Umeå Big Pike!


Igår drag jag ut med en tjejkompois här i hemmasjön. Drog ett par små snipor, den ena mindre än den andra. Draget lika stort som gäddan. Blev några härliga bilder med lilla gäddan och monster teezern tycker jag. De ser som ut att dansa ihop.

   

Passade på att testa lite andra drag lite nu och då och håller på att testa ut ett nytt spö så jag ville frösöka dra någon större gädda på den. Ska uppdatera bloggen lite sen med kabaliken sist i sjön med min waterwolf kamera som jag satt på gäddmete. Fick i alla fall en bekräftelse att det går stor gädda där. Ja för lillgäddan, möjligen den gäddan på bilden ovanför, blev luftburen när gäddan som högg där waterwolfen, släppte. När små gäddor flyr hals över huvud så borde det vara en liten större madam som finns i närheten.


   


Jag hade gäddmete ute, nu testade jag med hela mörtar och bara strax under ytan. Plötsligt plingade det till på samma ställe som dagarna innan där jag fick hugget på waterwolf kameran. Jag hann tyvärr inte med hugget. Går bort där jag stod och kastade så plingar det i andra spöet. Rejält. Hinner se hur linan verkligen åker! Det är något stort! Trassel och när jag får till mothugget känner jag tyngden och bekräftar misstanken om att det är något större. Tyvärr väljer gäddan att simma innåt och jag hinner inte med. Reder ut trasslet och drar ut en till mört, rätt långt ut och gissningsvis mellan 2-3 meter djupt.


Dröjer inte länge så hör jag första plingan! Hinner dit lagomt till det börjar löpa lina, kan göra mothugget och gäddan sitter. Det är en riktgit fin gädda som jag lyckas landa. Strax över 80 cm. Självklart har vågen pajat.

Måste bara få visa det läckra ryggmönstret på denna gädda. Riktgit fint var det.

 

Får dirket flera hugg på mete med större hel mört. Lyckas tyvärr inte landa pga lite oflyt.


Abslutar med att kasta lite en bit bort. Krokar rätt omgående en tjockare men mindre bit, på 73 cm.  När jag öppnar gapet ser jag en lakstjärtfena sticka upp ur munnen. De är glupska gäddorna.


Tyvärr lyckas denna gädda bita bort min monsterteeze från riggen. Så imorgon blir det att köpa minste en ny. Ska dessutom hitta en stor håv.


    

Idag har tiden spenderats med att sjösätta båt och göra lite planering. På lördag är det nämligen dags för PikeQueen att göra tävlingspremiär. Stälelr upp i Umeå Big Pike i täfteå med ett lag. 


   

Vi fick sjösätta och ställa båten på Kvarken fisk. Tack otroligt mycket! Så skönt att kunna bara komma dit på lördag morgon och båten finns på plats. Vi körde ut och rekade lite och har en liten plan inför lördag. Tyvärr blev inte dagen alls vad jag ville och någon riktgit bra rekning blev det inte. Men, vi får göra så gott vi kan.


Nedan studernar vi sjökort på kvarkenfisk och avnjuter en kopp kaffe. Teammedlemmar är, förutom jag, Peder Lindström och Johan hedlund.


Nu är det bara att hoppas på att planen håller. Men det känns som rätt väg att gå. Jag tror på min plan!

Imorgon kommer spenderas till att kolla upp alla beten, kolla spön och packa ihop allt! 


Nu kör vi!

   
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00


Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?   Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?   Har under en period kännt i...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se