pikequeen

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2017

Summering sommarfisket.

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 1 oktober 2017 08:55

Det har varit ett omtumlande år.


    


Jag har fått lägga om mycket av mitt liv. Jag har varit på utredningar på sjukhus både hemma och längre bort. Fått diagnoser och väntar på flera besök. Att jag skulle bli så här sjuk och inte kunna klara mig själv kunde jag nog aldrig för mitt liv tänka mig. Vem skulle göra det liksom? Mitt liv består av ständing hjälp från hemtjänst som hjäälper mig med hemmet, än så länge klarar jag av mig själv och det är ju då en lättnad. Jag levde med mitt jobb, hade eget företag och tränade hästar och var dessutom påväg att bli deltidsbrandman. Nu kan jag inte ens klara av att rida 20 minuter. Så tyvärr har ju hästarna och min livslåga trillat bort. Därför har nu fisket blivit väldigt viktigt. Det är min ventil och mitt sätt att få leva.


 


Så detta år har ängnats åt gädda. Även om jag fiskat lite öring, havsfiske i norge och annan småfisk. Men jag har fastnat för gäddan. I år har jag satsat. Försökt lära mig och försökt hitta lite större fiskar. Jag tycker jag lyckats. Dock har detta såklart medfört ett pris. Mina sjukdomar ger mig smärta och utmattning i kroppen. Dessutom krasher som gör mig sängbunden allt från flera dagar till veckor faktiskt. Känslan att beskriva är mera som om du har influensa med 40 graders feber och just tvingats spinga ett maraton. Så är mitt liv. Men jag har fått minnen, kunskaper och en livsgnista.


Att fiska gädda innebär inte längre bara att ta ett litet spö, ett favoritvassdrag och gå o kasta i närmsta pöl. Nu är det minst hundra olika beten, Pig shad, Popper, Monsterteez, Jetkbaits och allt möjligt annat. Ett enormt utbud och vad ska man i det hela välja? Jag tror att det är mycket vad man tror på själv. Jag föredrar Pig Shad. Då dessa kan vevvas i olika hastigeter och med vevstopp, tyngder och olika riggningar man de gå riktigt lockade utan att jag måste anstränga mig. Jerkbait är absolut något som funkar jättebra. Men min kropp klarar inte det.  Så det är en stor anpassning i fisket också. Att åka ut själv är inte något jag vill göra. För hux flux kan min kropp lägga av och att ta mig till land/bilen och hem kan bli jätte jobbigt då. 


 


Jag är otroligt tacksam över mitt fiske år. I maj kom en sån där magiskt dag med PB tre gånger om med bara någon timmes mellanrum! Det är något jag ju knappst kan överträffa. I år har jag allt som allt fått upp 6 st gäddor över en meter! Vilket ju är jättebra för att vara första året då jag satsar på större gädda. Dessutom med en kropp som strejkar och inte klara av att fiska så som jag vill.


Igår fick jag komma ut en sista gång på höstfiske. Det har varit rätt trögt under både  augusti och  september kunde nog räkna gäddorna jag fått upp på en hand på dessa två månader. Så förhoppningarna var inte så höga. Började dock med två stycken 2.5 kgs gäddor (ja, fick nog tre kilos före det förstås...). Så redan där var jag rätt nöjd!


 

Fick en liten bifångst som tydligen högg på en Pig Shad Jr. Vad Iden tänkte vet jag inte..


Vi fiskade efter en djupkant och jag letade lite mera djupgående drag. Tillslut insåg jag att jag hade några Abu terminator med sked, som gick ner lagomt djup. Bara tredje kastet small det på. Ingen tvekan om att det var något större och fick frågan om det var en 3-4a? Svarade direkt- Nä, större! Minst 5 kg. Gäddan bara tuffade på där nere på djupet. Gick inte jätte lätt att lyfta upp. När hon blev synlig insåg jag att 5 kilo räcker inte. Snabbt kom håven fram, för hon var inte krokad så jätte bra. Några rusningar så var gäddan i håven. Där gissade vi faktiskt på mellan 6-8 kg. Då bredden på skallen var rätt bra. 


 


Det visade sig att hon bara vägde 6.14 kg. Men var faktiskt exakt 100 cm lång, så meters gränsen var nådd. Att få denna på vad som nog blir sista fisketuren för i år kändes så skönt! Glädjen att äntligen få lite bättre på kroken och nu kunna släppa fisket för denna hösten. 


   


Vill tacka alla som på olika sätt stöttat, både med ord och med att rent följa med ut på fisketurer. Allt har hjälpt! Nu hoppas jag att jag kommer kunna fiska lite i vinter. Troligen packar jag nu undan fiskegrejerna för i år och börjar tänka på vinterfisket.


Tack livet! 


Avslutar med minneskort på gäddan jag fick på en liten Monsterteez conceald fish i maj i år. 9.67 kg och tredje pb den dagen. 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00


Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?   Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?   Har under en period kännt i...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se