pikequeen

Direktlänk till inlägg 2 september 2018

Glädjen i att fiska och INTE jaga storfisk?!

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00

Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?


Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?


Har under en period kännt i mig själv en liten hets att få så stora fiskar som möjligt. Nu har jag ägnat mig lite åt gädda en period, det har inneburit att allt under 5 kilo har liksom varit för "litet". Jagat nytt PB och velat komma över 10 kilos strecket. Jagat långa fiskar, tävlingsgädda. Vad har det inneburit för mig?


Min glädje i fisket har liksom förminskats. När jag inte längre har kännt att en gädda på strax över 4 kg är stor längre och inget värt att liksom fota. Finns ingen glädje att dela med en två eller tre kilos gädda. Eller?


Lite tankar och beslut på sistonde har lett mig in på att omvärdera detta helt. Jag har fiskat nu i 38 år. Från och till givetvis. Men min första gädda som jag drog upp på ett litet favorit vassdrag kommer jag aldrig glömma. Jag vet inte om jag ens var 4 år gammal. Gäddan var enorm! I mina ögon. Den glädjen och stoltheten för att få upp en enkilos gädda slår allt annat i fiskeväg! Egentligen! Den glädjen måste väl kunna finnas där även om fisken inte är speciellt stor, lång eller nytt PB?


Att fiska för mig är att få njuta. Njuta av livet och glömma det som finns hemma och som egentligen alltid är närvarande. Få sitta och njuta alldeles ensam av stillheten och lugnet. Eller sitta i en båt med trevligt sällskap och prata om allt möjligt. Att få uppleva och att få LEVA! Visst är det roligt om det nappar. Men egenligen ska inte fisketuren bli helt förstörd bara för att fisken inte tar på dragen! Hela grejen med att få andas frisk luft och få låtsas vara frisk och leva - det är fisket för mig!


Jag tänker att hetsen på att dra en 10 kg gädda, nya PBn och visa upp sina stora fiskar man lyckas fånga på sin fisketur med det dära teamet och outa hur duktig man är, ja visst ska man göra det! Men vi andra som får 2-3 kgs gäddor ska kunna njuta av våran fisketur lika fullt! 


Är man bättre än andra om man har ett fiskevatten som ger 8-12 kgs gäddor nästan varje fisketur? Eller är man precis lika bra i fiskekretsar om man kanske inte fångar fullt så stora fiskar? Lite är min känsla att för att få något slags ok stämpel så är det de dära storka fiskarna vi pratar om. Inte tanken att få komma ut och bara vara, utan jakten på PB.


Jag tänker lite tillbaka, på mitt "förra liv". Jag var..bilburen ungdom, eller raggare som det också kallas. Den känsan inom människorna där är avslappnad, man får vara som man är och alla är välkomna. Så vill jag att fisket ska kunna vara. Att kunna hjälpa varandra, dela glädjen, kunskapen och inte bara hålla hårt på sitt och sin kant!


Så tänk på varför du fiskar? Jag ska ut och fiska för att vara glad och få njuta!


Nedanför från gårdagens fisketur hon en vän i Husum. Första som klev på var en otroligt rolig gädda, som vägde 4.3 kg! Riktigt trevlig. Sen följde två små, som var minst lika roliga! Den ena flög upp ovanför vattenytan helt i sin jakt på min lilla piggshad! Det är glädje! Sen följde tre stycken som var mellan 3 och 4 kg! Den ena vägde jag och landade på 3.4 kg. 


   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Jag tror att ingen missade att det var sportfiskemässan helgen som var? Fick förmånen att åka ner och hjälpa till i Fjällornas Monter. Så jag och Kimmo flög ner på torsdag kväll och kom hem söndag kväll.    Vilken UNDERBAR helg jag haft! Vill ge ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se