pikequeen

Direktlänk till inlägg 26 juli 2019

Gäddfiskefolk?

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - Fredag 26 juli 12:58
Jag är inget proffs och kommer aldrig bli det. Nu pratar jag om Gäddfiske, som såklart är min stöttesten i mitt liv. Jag tror INGEN som inte har samma sjukdom som jag, faktiskt kan förstå hur mycket en sak kan betyda. 


En jämförelse som görs är att livskvaliten som man har som ME sjuk är ungefär lika som när man har canser i slutskedet. Nu kan jag inte säga så mycket om denna jämförelse men anar att den stämmer rätt så bra. Nu vill jag på intet sätt förringa canser, det är en hemsk sjudom! Önskar att ingen någonsin behövde få drabbas av varken canser eller ME. Men de flesta vet och förstår att de som drabbas av canser har det extremt tufft. Har man ME så förstår sällan folk hur det drabbar den sjuke. Jag är sängliggande nästan all tid jag spenderar hemma. Bara för att kunna få några timmar på vattnet, blandat med lite annat. Det jag vill betona är att fisket är min livsventil! Det är min själsro jag behöver för att orkar fortsätta framåt. Orka hoppas på att jag VILL bli bättre, trots att utsikterna är exktremt minimial.
Så med det sagt så ska jag fortsätta.
Gäddfolk! Det är en egen skara människor. Oftast mycket trevliga! Jag har mött otroligt mycket trevligt folk. MEN...
Så finns det annat folk. Gäddfolk som spelar i sin egen liga. 
Det jag uppmärksammat genom de här åren är.


  • Sköt ditt! Hitta dina egna fiskeplatser
  • DU måste själv hitta hur du ska fiska.
  • VIlket bete, djup, ställe osv, det får du själv upptäcka.
  • Nåde den som försöker fråga om ett bra fiske ställe! återigen- Sköt ditt!
  • Allt är frid och fröjd sålänge du fångar smågäddor.

När du sen börjar lära dig, eller kanske bara har tur, hittar bra spots, börjar komma upp i storlek på gäddorna. (från typ 8 kilo och uppåt), då brakar det lös!
När man kommer dit, då kommer de, de där gäddfolket- De som antinge är förbannade på dig. För att du tagit deras ställe, inte förstått att blurra bilden - för nu kommer ALLA hitta dit! De som tidigare inte ville hjälpa och dela med sig, de ska nu få tips från dig! 
De kommer mail/meddelande med väldigt hårda ord! DU ska ju förstå bättre, du är en idiot, att du vågar göra så, Hur kan du vara så dum osv.
SÅ min fråga:
Jag som ny, hur ska jag veta?! När jag inte har fått delad information och tips och trix? Hur ska jag själv kunna tänka ut att det är bra att tex blurra en bild när man fått större gäddor? Hur ska jag öht kunna veta i förväg att det skulle finnas så stora gäddor på det stället? Hur ska man lära sig? 
Tydligen den hårda vägen! Genom hatmail, genom att misslyckas. Genom att för höra ryktesvis att det var jäkligt dålig gjort att inte göra si och så!!!
Hur tänker ni? Ni som gör så? Allt detta har fått mig att starkt fundera på att öht sluta fiska! Hur tänker ni att elakheter och hårda ord ska hjälpa? När man alla någon gång är nybörjare? Man vet inte. Inte alla får möjlighet att fiska med duktigt folk som kan berätta rätta sättet att göra!
Ska fisket bli något som man måste vara socionom för att kunna visa upp en bra fisk och inte få massa hårda ord? 
SKÄRP ER FÖR FAN! Varför ska ni skälla på folk? Varför inte bara ge tips och råd för att människan ska kunna lära sig. Varför inte dela med er av era fiskspots iaf lite? Inte öpper på sociala medier, men de som är ny, hur ska de börja tycka om fisket om de aldrig får lära sig av någon som kan?
Gäddfiskare!!! Vart har ni eran vänlighet? Ska allt vara en jäkla tävling och ni ska vara störst, bäst och vackrast för att kunna klanka ner på dem som råkar göra fel? SKÄRPNING!!! Ta fram eran förståelse för att man kan göra fel och lär ut istället för att skälla!
Jag fick igår träffa en bekant som har hjälp mig med ett bra ställe. Tyvärr fanns det ju inte alls i mitt huvud att blurra bilden. Jag har aldrig fått någon som gett det rådet! Den här människan var dock inte alls arg, utan ville istället hjälpa med hur man kunde blurra en bild. Det kändes så mycket bättre än de mess där jag kallas för idiot och allt möjligt! Det gör att jag lär mig och kan tänka framåt.
Tänker ändå dela med mig av de spots jag hittar, till de jag vet inte förstör eller sprider vidare till någon som förstör. Varför gör ni inte det? Varför ska det inom gäddfisket vara störst, bäst och vackrast? Min båt, min utrustning mina fiskar är bättre än dina?! 
Kom igen nu och hjälp varandra inom vårat underbara sportfiske istället för att skälla och såra!

     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00


Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?   Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?   Har under en period kännt i...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se