pikequeen

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2017

Mina mål

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 30 oktober 2017 10:49

Vad vill jag i mitt fiske? Vad har jag för mål? Har du något mål med ditt fiske? Hur når man sitt mål?
Mitt liv blir väldigt inrutat. Mest är min utsikt fyra väggar. Min lättnad är när jag fixar och komma ut någonstans. Just nu är det fisket som hjälper mig. Ja, det hjälper mig att överleva.
Så vad är mina mål annat än att överleva? Mitt mål med fisket?
Mitt mål som sträcker sig genom hela min livstid är ju att få fiska alla jordens fiskarter. Ja riktigt alla kommer ju inte hända. Men i alla fall en del. Önskningar som tigerfish, stör, muskey, lax i Canada, Goliat grouper, bonefish, nilabborre, svärdfisk, tonfisk, sailfish. Ja, ni förstår.
Sen finns ju andra lite närmare mål. Gädda på 10+ sen uppåt. 12+ och sen 15+. Ja, finns det nån gräns?
Självklar vill jag även dra större hälleflundra, torsk o sej. Abborre osv.
Men närmast ligger gäddan. Inte bara att fiska, utan lära mig. Ännu mera.
Ibland bryter jag ihop lite. Tänker att jag kan inget. Men i år är första året jag verkligen satsat på gädda. Tänker att visst tusan kan jag! I år har jag lärt mig mycket. Jag har en grund kunskap om vart gäddorna finns. Temperatur som styr. Väder. Att välja bete efter dag, djup, väder och vattnets grumlighet osv.
Men jag kan ju absolut inte nog! Jag vill lära mera.
Dessutom vill jag komma ut o tävla. Jag vill tävla gäddfisketävling. Jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna egentligen. Jag älskar att tävla. Så jag hoppas få till att jag kan.
Nästa år finns en tävling här i umeå. En i Luleå och ev i piteå. Hoppas på att höst tävlingen i Skellefteå blir även nästa år.
Sen vill jag söderut. Både få fiska och tävla.
Men det är inte möjligt utan hjälp. Så jag hoppas att få utökad ledsagning men också att vänner hjälper mig.
Jag är totalt emot att tigga. Men vet att jag på ett sätt eller annat även kommer behöva hjälp med utrustning och resor osv. Men det kommer senare.
Jag vill. Jag vill leva och jag vill fiska.
Till nästa år kommer jag söka om både utökad hemtjänst och en permobil och ha för att ta mig ut. Eftersom all fysisk aktivitet sänker min lilla energinivå gäller det att hitta allt jag kan för att spara på den till det jag verkligen vill göra.
Självklar drömmer jag om att fiska med ett större team, få sponsring och verkligen kunna. Men jag har inga falska förhoppningar om att kommer ske. Jag tar min egen väg och fixar det på mitt sätt.
Du som läser. Kan du på något sätt hjälpa mig berika mitt fiske? Att komma iväg på nya fiskevatten och nya lärdomar och nya upplevelser det är det jag egentligen hoppas på. Bjud gärna in mig att följa med ut och fiska. Det skulle göra mitt liv gladare och bättre.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Våren för 2 år sedan hade jag en rejäl gäddfiskedepression. Jag tyckte jag borde veta lite vad jag höll på med och borde veta vart gäddorna var hur hur man faktiskt fiskade dem.    Det var två år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Många kunskaper...


Den 23 februari kommer jag att finnas på Väven här i umeå! Det handlar om Fiskets dag. Det är många som medverkar och massa spännande föreläsningar! Här träffar ni sveriges största fiskepodd- Fiskekompisen, ni träffa Umefishin, som jag fick följa med...

Av Natali Luna PikeQueen Sundkvist - 2 september 2018 19:00


Vad betyder det att vara ute och fiska för dig?   Jagar du nytt PB varje gång? Vill du få så många fiskar upp som möjligt? Har du någon viss art du bara fiskar? Fiskar du själv eller med vänner? Varför fiskar du?   Har under en period kännt i...

Den här tiden i fjol var jag väldigt onöjd med mitt fiske. Jag fiskade och fiskade och fick knappt fisk. De jag var ute med de fick gädda på gädda och jag kände knappt ett pet. Började prata om frimärksamling.   I år har det varit en mycket mycke...

Jag tänkte berätta hur jag kom på PikeQueen namnet. Det var faktiskt inte jag själv som namngav mig det namnet. Sen blev det bara kvar där.   Det var många år sedan nu. Jag var ute och fiskade med en kompis. Vi skulle börja jigga efter abborrar. ...

Presentation


Fiskar det mesta, stort som smått.
Har lite sjukdomar som gör mig rätt svårt sängliggande i perioder, har ledsagare och vänner som hjälper mig ut och fiska. Pb Gädda 9.76 kg/ 113 cm. Abborre 1.1 kg. Torsk. 17.3 kg. Hälleflundra 10 kg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pikequeen med Blogkeen
Följ pikequeen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se